ישראל היא מדינה שלא פשוט לחיות בה. היא עוברת לא מעט טלטלות במהלך שנותיה, ומה שאנשים נחשפים אליו בישראל ובעיקר הצעירים, משמעותי יותר ממה שחווים אנשים בגילאים הללו ברוב מדינות העולם המפותחות. בישראל יש בעיות ביטחוניות, יש צבא ויש את ההלכות לכל אלו.
יש לא מעט צעירים ומבוגרים פוסט טראומטיים מהשירות הצבאי שלהם ויש את נפגעי פעולות האיבה, וכל אלו צריכים לטפל בעצמם כי אם הם לא יעשו את זה, זה ישתלט על החיים שלהם. טיפול בפוסט טראומה שנעשה בצורה מקצועית יכול בהחלט לסייע לחזור לחיים נורמאליים ולא רק למי שנפגע נפשית מהצבא או בגלל המצב הבטחוני.
טיפול בפוסט טראומה יכול לסייע גם לנפגעות תקיפה מינית, יכול לסייע לנפגעי תאונות דרכים, ולכל מי שחווה חוויה קשה פיזית שהשאירה את אותותיה מבחינה נפשית או מי שנחשף לאירוע שנצרב אצלו בזיכרון. הטיפול יכול להתקיים במגוון שיטות והנה כמה מהן
טיפול תרופתי
טיפול בפוסט טראומה יכול להתקיים באמצעות תרופות שונות. יש לא מעט פוסט טראומטיים שהגוף שלהם מגיב בצורה קיצונית ברגע שהם חווים פלאשבק או נחשפים למשהו שיכול להזכיר להם את הטראומה, תגובות כמו שלשולים, רעידות, דפיקות לב מוגברות, הזעה, כאבים בחזה, התעלפויות, נימול ברגליים ובידיים, ועוד מגוון תסמינים פיזיים שמחצינים את המצב הנפשי, ותרופות הרגעה אמורות לסייע להתמודד עם הבעיה. הן אמורות לסייע "להוריד את הטורים" במצב דחק או רגע לפני כדי לא להיות בבעיה.
להתרגל לאירוע
האירוע הטראומטי כנראה לא יחלוף מהזיכרון כי הוא נמצא במקום משמעותי בו. טיפול פסיכולוגי יכול לסייע להתמודד עם הקושי, לא על ידי העלמת הזיכרון אלא על ידי מתן כלים להתמודדות איתו. יש פוסט טראומטיים שכשמגיע אליהם הפלאשבק הם מאבדים שליטה מה שיתבטא אצלם בתסמינים שהזכרנו ובעוד רבים אחרים. טיפול נכון ילמד איתם להתמודד עם התחושות ועם המחשבות, להרגיע את עצמם ולעבור בשלום את הרגעים הללו.
ד"ר אואנה קרטה – מומחית בפסיכיאטריה מבוגרים