כירורגיה כללית
טיפול בטחורים ופיסורה : הסוף לכאבים!
9 ביולי 2015
0

כמעט כל מי שסובל מטחורים או פיסורה עלול לסבול כאב בעתיד. טבעם של אנשים לדחות את פנייתם לרופא בגלל בושה או רתיעה מבדיקה וגם כי הם בטוחים כי אין דרך אחרת לטפל בסבל ובבעיה מלבד ניתוח. אך לא כך הדבר. היום הרפואה המודרנית מציעה אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה. ד"ר אלון רפאל,  פרוקטולוג ומומחה בכירורגיה כללית, המטפל בין היתר בבעיות באזור פי טבעת, מסביר על שיטות הטיפול הקיימות כיום בעלות אחוזי הצלחה גדולים.

סובלים מכאבים בבטן תחתונה? אפשר גם אחרת!

טיפול בפיסורה

פיסורה היא פצע או סדק בפי הטבעת. הפיסורה פוגעת ברקמות אשר ממוקמות באזור של פי הטבעת והיא יכולה לגרום לכאב ביציאות, במגע ואפילו לדימום מהאזור. הגורמים לפיסורה יהיו התאמצות רבה במתן צואה, עצירות, גושי צואה גדולים וקשים וגם מצבים הורמונליים של הריון ולידה יכולים לעודד את היווצרותה. האבחון של הפיסורה יכול להתבצע גם ללא בדיקות מיוחדות אלא במבט של הרופא.

הטיפול בפיסורה יתבצע בשלבים הראשונים באמצעות קרמים או משחות עם המלצות לשינוי תזונתי או תרופות משלשלות שהמטרה שלהם לאפשר לצואה לצאת בקלות ולהפסיק את ההתאמצות. במקרים בהם הפיסורה אינה מטופלת והמצב מחמיר ייתכן צורך בניתוח של כריתה פנימית שיוצרת הרחבה של שריר השליטה האנאלי (אספינטר). טיפול מתקדם בשלב זה יכול להיות גם באמצעות גלי רדיו ובוטוקס כאשר לא כל הרופאים מתמחים בטיפול זה בשל חדשנותו.

 ד"ר אלון רפאל – טיפול בפיסורה וטחוריםסובלים מפיסורה או טחורים? כאבים בבטן התחתונה? לקבלת מידע ודרכי הטיפול השאירו פרטים:  




טיפול בטחורים

הטחורים הם מבנים אנטומיים של רקמת החיבור והם נמצאים באזור של פי הטבעת. במצבים בהם הטחורים אינם תקינים הורידים מתנפחים ונוצרת דלקת באזור. במצבים של טחורים התחושה האישית היא של כאב במתן צואה, כאב ורגישות של האזור. הטחורים יכולים להתבטא בגירוד באזור ודם שמופיע על הנייר לאחר הניגוב. במקרים אלו מומלץ מאד לפנות אל רופא מומחה לביצוע אבחון של המצב ולבחור את דרך הטיפול הטובה ביותר.

הגורמים לטחורים יהיו לרוב התאמצות במתן צואה, ישיבה ממושכת בשירותים, מחלות ולידות שיכולות ליצור מאמץ באזור פי הטבעת. את האבחון יבצע הרופא בהסתכלות על האזור וישלים את הבדיקות בבדיקות דם או דרך מכשיר סקופ אשר מוחדר אל פי הטבעת.

בשלבים הראשונים של הטחורים אפשר לטפל בהם באמצעות שינוי תזונתי עשיר בסיבים תזונתיים, ישיבה באמבטיות חמות ושימוש בחומרים עדינים כמו הימנעות מניגוב בנייר גס. במקרים רבים אפשר להימנע מטיפול בניתוח אם פונים אל הרופא בשלב מוקדם. במקרים של הידרדרות ישנם אמצעים שונים לטיפול ורופא מומחה יוכל לעזור למטופלים להתגבר על הבעיה במהרה.

דרכי הטיפול

פיסורה, טחורים ופיסטולה כולן תופעות הקשורות במחלות מעיים או חולשה של המעיים. כדי לטפל בבעיות השונות יש לבצע קודם כול אבחון. את האבחון כדאי לעשות מוקדם ככל האפשר כאשר הרופא יכול לקבוע טיפול שונה בין אדם אחד לאחר. במידת האפשר נמנעים היום מביצוע ניתוח וגם את הניתוחים שמבצעים עושים בחתך מינימלי.

רופא פרוקטולוג בעל ניסיון שמכיר את טכניקות הטיפול המתקדמות יוכל להציע פתרונות ללא ניתוח בשלבים המוקדמים של הבעיה. הכלים העומדים לרשות הפרוקטולוג יכולים להיות שימוש בגלי רדיו ובוטוקס במקרים של פיסורה, אינפרה אדום, קשירה, קצף או צריבה במקרים של טחורים ואטם ודבק במקרים של פיסטולה. החשוב ביותר בטיפול הוא לבחור פרוקטולוג מנוסה שמכיר את שיטות הטיפול השונות ומעודכן בדרכי הטיפול המתקדמות ביותר כדי להימנע מניתוחים שלא לצורך.

טיפול פיסטולה

פיסולה היא חתך קטן שמתפתח באזור של קצה המעיים. הפיסולה יכולה להיות בצורת ערוץ (תעלה) יחיד או כמה ערוצים. מי שיסתכל על הפיסורה יראה שסביב פי הטבעת מופיעים חורים כשהתפתחות שלה יכולה לגרום גם למוגלה. במצבים של פיסטולה שהתפתחה יופיע כאב קבוע בהטלת שתן או מתן צואה ואלו עלולים להשפיע על יכולת ההחלמה של המצב (מה שבעצם יוצר בעיה שלא נגמרת).

ישנם סוגים שונים של פיסטולה והיא יכולה להופיע סביב איברי המין או מסביב לפי הטבעת. הפיסטולה יכולה להופיע בשל כיב או אבצס שהתפרצו או לא טופלו במלואם, היא יכולה להתפתח בשל מחלות הקשורות במעיים ומחלות שמחלישות את המערכת החיסונית (כמו למשל קרוהן או איידס).

 

ד"ר אלון רפאל – רופא מומחה לכירורגיה כללית – פרוקטלוג | טיפול בטחורים ופיסורה
רחוב לוי יצחק 22, תל אביב | טלפון: 1-900-722400 שלוחה: 5555
רחוב התקומה 36, יפו | טלפון: 1-900-722400 שלוחה: 5556
למקרים דחופים: טלפון: 1-900-722400 שלוחה: 5557

פרופסור אריה איתן – מומחה בכירורגיה כירורגיה אונקולוגית וכללית

ניתוחי קיצור קיבה וכירורגיה אונקולוגית – ליצירת קשר עם פרופסור אריה איתן:

שם

טלפון

דואר אלקטרוני